fbpx
Přejít na hlavní obsah

Zapečené cukety a cizrna

Zapečené cukety a cizrna jsou pokrm, který v tradiční čínské medicíně může přinášet rovnováhu do vašeho těla. Cuketa je známá pro své ochlazující vlastnosti, které mohou pomoci harmonizovat tělo během horkých období a podporovat trávení. Cizrna, bohatá na bílkoviny a vlákninu, posiluje energii Qi a podporuje zdraví sleziny a žaludku. Koriandr přidává osvěžující chuť a podporuje trávení, zatímco přítomnost olivového oleje může pomáhat vyživovat játra a harmonizovat jejich funkci.

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky koriandru
  • 150 g vařené cizrny nebo vařeného hummusu

Způsob přípravy

Cizrnu namočte přes noc. Cuketu nakrájejte na kolečka a papriku na plátky.

Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj zeleninu.

Na oleji přidejte koření: papriku, koriandr a špetku sušeného česneku. Promíchejte a potřete cukety. Pečeme v troubě při teplotě 170-180 C.

Cizrnu uvaříme doměkka. Na talíř dáme horkou zeleninu, uvařenou cizrnu a posypeme nakrájenou zeleninou.

Pokud špatně snášíte luštěniny, nahraďte cizrnu pohankou nebo rýží.