- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Zapečené cukety a cizrna

Zapečené cukety a cizrna jsou pokrm, který v tradiční čínské medicíně může přinášet rovnováhu do vašeho těla. Cuketa je známá pro své ochlazující vlastnosti, které mohou pomoci harmonizovat tělo během horkých období a podporovat trávení. Cizrna, bohatá na bílkoviny a vlákninu, posiluje energii Qi a podporuje zdraví sleziny a žaludku. Koriandr přidává osvěžující chuť a podporuje trávení, zatímco přítomnost olivového oleje může pomáhat vyživovat játra a harmonizovat jejich funkci.
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 snítky koriandru
- 150 g vařené cizrny nebo vařeného hummusu
Způsob přípravy
Cizrnu namočte přes noc. Cuketu nakrájejte na kolečka a papriku na plátky.
Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj zeleninu.
Na oleji přidejte koření: papriku, koriandr a špetku sušeného česneku. Promíchejte a potřete cukety. Pečeme v troubě při teplotě 170-180 C.
Cizrnu uvaříme doměkka. Na talíř dáme horkou zeleninu, uvařenou cizrnu a posypeme nakrájenou zeleninou.
Pokud špatně snášíte luštěniny, nahraďte cizrnu pohankou nebo rýží.