fbpx
Přejít na hlavní obsah

Salát z košťálového zelí

Salát z košťálového zelí je z pohledu tradiční čínské medicíny považován za jídlo, které podporuje zdraví díky svým ochlazujícím vlastnostem. Bílé zelí má schopnost ochlazovat tělo a posilovat slezinu a žaludek, což napomáhá trávení. Česnek přispívá k rozproudění qi a krve, což může pomoci při odstraňování stagnace. Lněný olej díky svým esenciálním mastným kyselinám podporuje zdraví jater a celkovou harmonizaci organizmu. Paprika a červená paprika dodávají teplo a podporují imunitní systém, zatímco petržel působí jako diuretikum, což podporuje detoxikaci těla.

Ingredience

  • bílé zelí - třetina středního kusu
  • paprika - 1-2 ks
  • petržel - pár snítek
  • lněný olej - 2 lžíce
  • červená paprika - špetka
  • česnek - 2 stroužky

Způsob přípravy

Zelí oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kousky na talíř. Poté omyjte papriky, nakrájejte je na proužky a přidejte je k zelí. posypeme utřeným česnekem a mletým pepřem. Nakonec salát zalijeme olejem, na ozdobu přidáme zelenou nať.