- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Salát z košťálového zelí

Salát z košťálového zelí je z pohledu tradiční čínské medicíny považován za jídlo, které podporuje zdraví díky svým ochlazujícím vlastnostem. Bílé zelí má schopnost ochlazovat tělo a posilovat slezinu a žaludek, což napomáhá trávení. Česnek přispívá k rozproudění qi a krve, což může pomoci při odstraňování stagnace. Lněný olej díky svým esenciálním mastným kyselinám podporuje zdraví jater a celkovou harmonizaci organizmu. Paprika a červená paprika dodávají teplo a podporují imunitní systém, zatímco petržel působí jako diuretikum, což podporuje detoxikaci těla.
Ingredience
- bílé zelí - třetina středního kusu
- paprika - 1-2 ks
- petržel - pár snítek
- lněný olej - 2 lžíce
- červená paprika - špetka
- česnek - 2 stroužky
Způsob přípravy
Zelí oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kousky na talíř. Poté omyjte papriky, nakrájejte je na proužky a přidejte je k zelí. posypeme utřeným česnekem a mletým pepřem. Nakonec salát zalijeme olejem, na ozdobu přidáme zelenou nať.