- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Ratatouille s pečeným kuřetem

Ratatouille s pečeným kuřetem je v kontextu tradiční čínské medicíny vyvážené jídlo, které může přinášet tělu harmonii. Cuketa a mrkev mají osvěžující účinky a mohou napomáhat při zvlhčování plic a zklidnění trávícího systému. Česnek podporuje energii Qi a může pomoci posilovat imunitní systém. Kuřecí maso je považováno za neutrální potravinu, která může doplnit Qi a posílit krev, což je prospěšné pro celkovou vitalitu těla.
Ingredience
- cuketa - 1 kus
- cibule - 1/2 ks
- mrkev - 1/2 ks
- česnek - 1 stroužek
- zelená bazalka (volitelně) nebo sušená bazalka
- olivový olej - 10 ml
- kuřecí maso ½
Způsob přípravy
Zeleninu nakrájejte na kolečka. Uspořádejte je jednu po druhé (cuketa-paprika-cuketa a opakujte) do olejem vymazané zapékací misky. Osolte a opepřete.
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte (zelenina by měla změknout). Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev). Cibuli osmahněte na středním plameni a mrkev do měkka. Přendejte je do samostatné mísy.
Upečenou zeleninu vyjměte z trouby a opatrně položte na vrchol, smíchanou cibuli a mrkev, přidejte sůl, koření a olej a vložte zpět trouby na 5-10 minut.
Když je hotovo, můžete podle potřeby ozdobit bylinkami. Kuřecí maso upečte v troubě na 180°C cca 1 hod.