fbpx
Přejít na hlavní obsah

Ratatouille s pečeným kuřetem

Ratatouille s pečeným kuřetem je v kontextu tradiční čínské medicíny vyvážené jídlo, které může přinášet tělu harmonii. Cuketa a mrkev mají osvěžující účinky a mohou napomáhat při zvlhčování plic a zklidnění trávícího systému. Česnek podporuje energii Qi a může pomoci posilovat imunitní systém. Kuřecí maso je považováno za neutrální potravinu, která může doplnit Qi a posílit krev, což je prospěšné pro celkovou vitalitu těla.

Ingredience

  • cuketa - 1 kus
  • cibule - 1/2 ks
  • mrkev - 1/2 ks
  • česnek - 1 stroužek
  • zelená bazalka (volitelně) nebo sušená bazalka
  • olivový olej - 10 ml
  • kuřecí maso ½

Způsob přípravy

Zeleninu nakrájejte na kolečka. Uspořádejte je jednu po druhé (cuketa-paprika-cuketa a opakujte) do olejem vymazané zapékací misky. Osolte a opepřete.

Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte (zelenina by měla změknout). Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev). Cibuli osmahněte na středním plameni a mrkev do měkka. Přendejte je do samostatné mísy.

Upečenou zeleninu vyjměte z trouby a opatrně položte na vrchol, smíchanou cibuli a mrkev, přidejte sůl, koření a olej a vložte zpět trouby na 5-10 minut.

Když je hotovo, můžete podle potřeby ozdobit bylinkami. Kuřecí maso upečte v troubě na 180°C cca 1 hod.