- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Ratatouille s pečeným kuřetem

Ingredience
-
- cuketa - 1 kus
- cibule - 1/2 ks
- mrkev - 1/2 ks
- česnek - 1 stroužek
- zelená bazalka (volitelně) nebo sušená bazalka
- olivový olej - 10 ml
- kuřecí maso ½
Způsob přípravy
Zeleninu nakrájejte na kolečka. Uspořádejte je jednu po druhé (cuketa-paprika-cuketa a opakujte) do olejem vymazané zapékací misky. Osolte a opepřete.
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte (zelenina by měla změknout). Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev). Cibuli osmahněte na středním plameni a mrkev do měkka. Přendejte je do samostatné mísy.
Upečenou zeleninu vyjměte z trouby a opatrně položte na vrchol, smíchanou cibuli a mrkev, přidejte sůl, koření a olej a vložte zpět trouby na 5-10 minut.
Když je hotovo, můžete podle potřeby ozdobit bylinkami. Kuřecí maso upečte v troubě na 180°C cca 1 hod.