- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Proso s vejcem a dušenou zeleninou

V tradiční čínské medicíně se proso považuje za potravinu s neutrální energií, která podporuje slezinu a žaludek, čímž zlepšuje trávení a posiluje energetickou hladinu těla. Vejce dodává jangovou energii, posiluje ledviny a vyživuje krev, což přispívá k celkové vitalitě organismu. Dušená zelenina, která je obvykle plná vitamínů a minerálů, napomáhá harmonizovat játra a podporuje detoxikaci. Použití ghí nebo olivového oleje může dodat pokrmu jemnou teplou energii, která podporuje trávení a vstřebávání živin.
Ingredience
- proso - 40g
- vejce - 1 ks
- dušená nebo pečená zelenina 150 g
- Ghí nebo olivový olej - 1 lžička
Způsob přípravy
Proso uvařte, podle potřeby přidejte olej. Uvařte jedno vejce (pošírované nebo vařené) na měkko. Přidejte zeleninu. Dobrou chuť!