fbpx
Přejít na hlavní obsah

Lněná kaše

Lněná kaše se doporučuje při onemocnění trávicího traktu: zánět žaludku s vysokou kyselostí, vředová choroba, zánět jater, zánět tlustého střeva, zácpa, hemeroidy. Při vaření se lněná krupice spojí dohromady do lehce lepkavé, sametové konzistence. Kaše obalí žaludek, čímž zmírní záněty a bolest. Lněné semínko obsahuje 3 krát více Omega - 3 než ryby. Je nejsilnějším antioxidantem, který obsahuje vitaminy A, B, C, měď, vápník, hořčík a celou řadu dalších prospěšných látek.

Ingredience

  • Lněné semínko
  • 1 datle
  • ½ banán (POKUD JE VAŠÍM CÍLEM ZHUBNOUT, NEPŘIDÁVEJTE BANÁN.JE CHUTNÝ I SÁM O SOBĚ)

Způsob přípravy

4 polévkové lžíce lněných semínek opláchněte a zalijte čistou vodou.

Nechte přes noc odstát. Ráno přebytečnou vodu slijte a lehce propláchněte. Vložte semínka do nádoby mixéru, přidejte polovinu banánu a 1 datli. Rozmixujte a nechte si chutnat!