- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Lněná kaše

Lněná kaše se doporučuje při onemocnění trávicího traktu: zánět žaludku s vysokou kyselostí, vředová choroba, zánět jater, zánět tlustého střeva, zácpa, hemeroidy. Při vaření se lněná krupice spojí dohromady do lehce lepkavé, sametové konzistence. Kaše obalí žaludek, čímž zmírní záněty a bolest. Lněné semínko obsahuje 3 krát více Omega - 3 než ryby. Je nejsilnějším antioxidantem, který obsahuje vitaminy A, B, C, měď, vápník, hořčík a celou řadu dalších prospěšných látek.
Ingredience
- Lněné semínko
- 1 datle
- ½ banán (POKUD JE VAŠÍM CÍLEM ZHUBNOUT, NEPŘIDÁVEJTE BANÁN.JE CHUTNÝ I SÁM O SOBĚ)
Způsob přípravy
4 polévkové lžíce lněných semínek opláchněte a zalijte čistou vodou.
Nechte přes noc odstát. Ráno přebytečnou vodu slijte a lehce propláchněte. Vložte semínka do nádoby mixéru, přidejte polovinu banánu a 1 datli. Rozmixujte a nechte si chutnat!