- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky

V tradiční čínské medicíně je červená řepa považována za potravinu, která podporuje krev a zvyšuje energii Qi díky své sladké a zemité chuti. Piniové oříšky přispívají k vyživení jinových tekutin a podpoře zdravých jater. Dušený lilek může uklidňovat nadměrné teplo a podporovat harmonii v zažívacím systému. Koriandr je osvěžující bylina, která může pomoci při detoxikaci těla a posílit zažívací procesy, zatímco limetková šťáva přidává osvěžující element a může podporovat pohyb Qi.
Ingredience
- pečená červená řepa - 2 ks velké
- piniové oříšky - 3 lžičky
- dušené lilky - 1 šálek
- kmín - 1 lžička
- šťáva z 1 limetky
- špetka bílého pepře
- mořská sůl - 1 lžička
- čerstvý koriandr
Způsob přípravy
Jemně nakrájejte a rozmixujte červenou řepu, lilek, šťávu z limetky. Přidejte mořskou sůl a kmín. Do polévky přidejte piniové oříšky a koriandr.