fbpx
Přejít na hlavní obsah

Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky

V tradiční čínské medicíně je červená řepa považována za potravinu, která podporuje krev a zvyšuje energii Qi díky své sladké a zemité chuti. Piniové oříšky přispívají k vyživení jinových tekutin a podpoře zdravých jater. Dušený lilek může uklidňovat nadměrné teplo a podporovat harmonii v zažívacím systému. Koriandr je osvěžující bylina, která může pomoci při detoxikaci těla a posílit zažívací procesy, zatímco limetková šťáva přidává osvěžující element a může podporovat pohyb Qi.

Ingredience

  • pečená červená řepa - 2 ks velké
  • piniové oříšky - 3 lžičky
  • dušené lilky - 1 šálek
  • kmín - 1 lžička
  • šťáva z 1 limetky
  • špetka bílého pepře
  • mořská sůl - 1 lžička
  • čerstvý koriandr

Způsob přípravy

Jemně nakrájejte a rozmixujte červenou řepu, lilek, šťávu z limetky. Přidejte mořskou sůl a kmín. Do polévky přidejte piniové oříšky a koriandr.