- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Salát s ředkvičkami

V tradiční čínské medicíně jsou ředkvičky považovány za potravinu s chladivými vlastnostmi, které pomáhají zklidňovat vnitřní horkost a odstraňovat z těla škodlivé látky, což může přispět k lepší rovnováze jin a jang. Rukola, s její pikantní chutí, může podpořit trávení a stimuluje čchi, což je životní energie proudící tělem. Citrónová šťáva, s jejími kyselými účinky, pomáhá harmonizovat játra a podporuje detoxikaci organismu. Olivový olej je považován za neutrální olej, který zvlhčuje a vyživuje vnitřní orgány, přičemž přispívá k celkové harmonii a rovnováze v těle.
Ingredience
- rukola - 1 svazek
- cherry rajčata - 100 g
- ředkvičky - 5 ks
- citronová šťáva - 2 lžičky
- olivový olej - 1 polévková lžíce
- sůl, černý pepř - podle chuti
Způsob přípravy
Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, cherry rajčátka rozpulte, rukolu omyjte a nakrájejte na poloviny. Salát potřete olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.