fbpx
Přejít na hlavní obsah

Salát s ředkvičkami

V tradiční čínské medicíně jsou ředkvičky považovány za potravinu s chladivými vlastnostmi, které pomáhají zklidňovat vnitřní horkost a odstraňovat z těla škodlivé látky, což může přispět k lepší rovnováze jin a jang. Rukola, s její pikantní chutí, může podpořit trávení a stimuluje čchi, což je životní energie proudící tělem. Citrónová šťáva, s jejími kyselými účinky, pomáhá harmonizovat játra a podporuje detoxikaci organismu. Olivový olej je považován za neutrální olej, který zvlhčuje a vyživuje vnitřní orgány, přičemž přispívá k celkové harmonii a rovnováze v těle.

Ingredience

  • rukola - 1 svazek
  • cherry rajčata - 100 g
  • ředkvičky - 5 ks
  • citronová šťáva - 2 lžičky
  • olivový olej - 1 polévková lžíce
  • sůl, černý pepř - podle chuti

Způsob přípravy

Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, cherry rajčátka rozpulte, rukolu omyjte a nakrájejte na poloviny. Salát potřete olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.