- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Fazolovo - ořechová polévka

Pro tuto polévku je nutné namočit 100 g červených fazolí na 1 den do vody s 1/4 lžičky jedlé sody a poté je vařit 1 hodinu na mírném ohni. Tento postup můžete provést několik dní předem a uvařené fazole vložit do hrnce a lednice.
Ingredience
- kokosový olej - 1 polévková lžíce
- malé cibule, nakrájené - 1 ks
- papriky, chilli papričky - 3⁄4
- rajčata - 100 g
- zeleninový vývar - 200 ml
- Urbech (ořechová pasta) - 1 polévková lžíce
- vařené červené fazole - 100 g
- nasekaná sušená listová zelenina
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- mletý koriandr
Způsob přípravy
Ve středně velké pánvi rozehřejte kokosový olej na mírném ohni. Přidejte cibuli a 2-3 minuty ji poduste doměkka. Přidejte chilli a papriku. Promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata a vývar. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte ořechovou pastu, fazole a bylinky.
Znovu přiveďte k varu a vařte pod pokličkou po dobu 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte koriandrem, plátkem avokáda a ihned podávejte. Dobrou chuť.