fbpx
Přejít na hlavní obsah

Fazolovo - ořechová polévka

Pro tuto polévku je nutné namočit 100 g červených fazolí na 1 den do vody s 1/4 lžičky jedlé sody a poté je vařit 1 hodinu na mírném ohni. Tento postup můžete provést několik dní předem a uvařené fazole vložit do hrnce a lednice.

Ingredience

  • kokosový olej - 1 polévková lžíce
  • malé cibule, nakrájené - 1 ks
  • papriky, chilli papričky - 3⁄4
  • rajčata - 100 g
  • zeleninový vývar - 200 ml
  • Urbech (ořechová pasta) - 1 polévková lžíce
  • vařené červené fazole - 100 g
  • nasekaná sušená listová zelenina
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • mletý koriandr

Způsob přípravy

Ve středně velké pánvi rozehřejte kokosový olej na mírném ohni. Přidejte cibuli a 2-3 minuty ji poduste doměkka. Přidejte chilli a papriku. Promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata a vývar. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte ořechovou pastu, fazole a bylinky.

Znovu přiveďte k varu a vařte pod pokličkou po dobu 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte koriandrem, plátkem avokáda a ihned podávejte. Dobrou chuť.