- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Fazolovo - ořechová polévka

Pro tuto polévku je nutné namočit 100 g červených fazolí na 1 den do vody s 1/4 lžičky jedlé sody a poté je vařit 1 hodinu na mírném ohni. Tento postup můžete provést několik dní předem a uvařené fazole vložit do hrnce a lednice.
Ingredience
-
-
- kokosový olej - 1 polévková lžíce
- malé cibule, nakrájené - 1 ks
- papriky, chilli papričky - 3⁄4
- rajčata - 100 g
- zeleninový vývar - 200 ml
- Urbech (ořechová pasta) - 1 polévková lžíce
- vařené červené fazole - 100 g
- nasekaná sušená listová zelenina
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- mletý koriandr
-
Způsob přípravy
Ve středně velké pánvi rozehřejte kokosový olej na mírném ohni. Přidejte cibuli a 2-3 minuty ji poduste doměkka. Přidejte chilli a papriku. Promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata a vývar. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte ořechovou pastu, fazole a bylinky.
Znovu přiveďte k varu a vařte pod pokličkou po dobu 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte koriandrem, plátkem avokáda a ihned podávejte. Dobrou chuť.