- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Krémová polévka s cuketou a bazalkou

Z pohledu tradiční čínské medicíny má krémová polévka s cuketou a bazalkou ochlazující účinek na tělo díky cuketě, která napomáhá k vyvažování přebytečného tepla v organismu. Avokádo, obsažené v polévce, je výživné a může podporovat zdraví plic a trávicího systému, čímž přispívá k hydrataci a zvlhčení suchých orgánů. Česnek je známý svými oteplujícími vlastnostmi, které mohou posílit imunitu a podpořit trávení. Bazalka a petrželka mohou pomoci uklidnit mysl a podpořit cirkulaci qi, což může přispět k celkovému pocitu pohody a vitality.
Ingredience
-
- cuketa - 1 ks
- dužina avokáda - 1/2
- stroužek česneku
- snítky petrželky - 2 ks
- snítka bazalky (pokud máte rádi)
- olivový olej - 1 polévková lžíce
- himálajská sůl a pepř
- cuketa - 1 ks
- dužina avokáda - 1/2
- stroužek česneku
- snítky petrželky - 2 ks
- snítka bazalky (pokud máte rádi)
- olivový olej - 1 polévková lžíce
- himálajská sůl a pepř
Způsob přípravy
Cukety uvařte v parním hrnci do aldente. Všechny ingredience rozmixujte při maximální rychlosti. Pokud je konzistence příliš hustá, přidejte několik lžic vody nebo zeleninového vývaru.
Před podáváním ozdobte klíčky nebo lístky bazalky. Pokud máte nedostatek bílkovin, použijte 100 g pečených ryb nebo krevet.