fbpx
Přejít na hlavní obsah

Krémová polévka s cuketou a bazalkou

Z pohledu tradiční čínské medicíny má krémová polévka s cuketou a bazalkou ochlazující účinek na tělo díky cuketě, která napomáhá k vyvažování přebytečného tepla v organismu. Avokádo, obsažené v polévce, je výživné a může podporovat zdraví plic a trávicího systému, čímž přispívá k hydrataci a zvlhčení suchých orgánů. Česnek je známý svými oteplujícími vlastnostmi, které mohou posílit imunitu a podpořit trávení. Bazalka a petrželka mohou pomoci uklidnit mysl a podpořit cirkulaci qi, což může přispět k celkovému pocitu pohody a vitality.

Ingredience

    • cuketa - 1 ks
    • dužina avokáda - 1/2
    • stroužek česneku
    • snítky petrželky - 2 ks
    • snítka bazalky (pokud máte rádi)
    • olivový olej - 1 polévková lžíce
    • himálajská sůl a pepř
  • cuketa - 1 ks
  • dužina avokáda - 1/2
  • stroužek česneku
  • snítky petrželky - 2 ks
  • snítka bazalky (pokud máte rádi)
  • olivový olej - 1 polévková lžíce
  • himálajská sůl a pepř

Způsob přípravy

Cukety uvařte v parním hrnci do aldente. Všechny ingredience rozmixujte při maximální rychlosti. Pokud je konzistence příliš hustá, přidejte několik lžic vody nebo zeleninového vývaru.

Před podáváním ozdobte klíčky nebo lístky bazalky. Pokud máte nedostatek bílkovin, použijte 100 g pečených ryb nebo krevet.