- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Vitamínová večeře

V tradiční čínské medicíně je důležité rovnováha a harmonizace těla. Mrkev je považována za potravinu, která posiluje slezinu, podporuje trávení a zlepšuje kvalitu krve. Jablko přináší osvěžení a hydrataci, vyživuje plíce a podporuje trávení díky své sladko-kyselé chuti. Vlašské ořechy posilují ledviny, zlepšují funkci mozku a mají oteplující účinek na tělo. Přidáním směsi bylinek, které mohou zahrnovat například petrželku a kopr, dojde k podpoře celkové harmonie a detoxikace. Sezamový olej pak dodá zdravé tuky, které podporují funkci jater a výživu těla.
Ingredience
- mrkev - 1 ks
- jablka - 1 ks
- směs bylinek - 1 šálek
- vlašské ořechy - 1 hrst
- sezamový olej nebo jiný vhodný olej
- větvička kopru a petrželky
Způsob přípravy
Zelené jablko nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Přidejte část salátových listů a jemně nasekané aromatické bylinky. Osolte, přidejte olej a promíchejte. Nechte 5-10 minut louhovat.
Všechny přísady by se měly vzájemně vsáknout. Do salátu přidejte vlašské ořechy. Místo vlašských ořechů se velmi dobře hodí pekanové ořechy.