fbpx
Přejít na hlavní obsah

Vitamínová večeře

V tradiční čínské medicíně je důležité rovnováha a harmonizace těla. Mrkev je považována za potravinu, která posiluje slezinu, podporuje trávení a zlepšuje kvalitu krve. Jablko přináší osvěžení a hydrataci, vyživuje plíce a podporuje trávení díky své sladko-kyselé chuti. Vlašské ořechy posilují ledviny, zlepšují funkci mozku a mají oteplující účinek na tělo. Přidáním směsi bylinek, které mohou zahrnovat například petrželku a kopr, dojde k podpoře celkové harmonie a detoxikace. Sezamový olej pak dodá zdravé tuky, které podporují funkci jater a výživu těla.

Ingredience

  • mrkev - 1 ks
  • jablka - 1 ks
  • směs bylinek - 1 šálek
  • vlašské ořechy - 1 hrst
  • sezamový olej nebo jiný vhodný olej
  • větvička kopru a petrželky

Způsob přípravy

Zelené jablko nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Přidejte část salátových listů a jemně nasekané aromatické bylinky. Osolte, přidejte olej a promíchejte. Nechte 5-10 minut louhovat.

Všechny přísady by se měly vzájemně vsáknout. Do salátu přidejte vlašské ořechy. Místo vlašských ořechů se velmi dobře hodí pekanové ořechy.