- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Pohankový kvašený chléb

Pohankový kvašený chléb, připravený z pohanky a Rejuvelacu, je v tradiční čínské medicíně považován za potravinu, která může harmonizovat trávení a podpořit zdraví sleziny a žaludku. Díky procesu kvašení je chléb lehce stravitelný a může napomáhat vyrovnávání energie Qi, což je prospěšné pro celkovou vitalitu. Pohanka sama o sobě má ochlazující vlastnosti, což může pomoci vyvažovat přebytečné teplo v těle. Navíc, fermentace může přispět k obohacení střevní mikroflóry, což je důležité pro zdravé trávení a silný imunitní systém.
Ingredience
- zelená pohanka - 1 balíček (500 g)
- Rejuvelac - 250 ml
Způsob přípravy
Pohanku propláchněte a namočte na 2 hodiny. Vodu slijte. V mixéru ji rozmixujte dohladka. Rozmixujte rejuvelac (zelný kvas) a pohanku, vložte do nádoby, přikryjte utěrkou a dejte na teplé tmavé místo.
Směs pak přelijte do formy na chleba a vložte do trouby předehřáté na 175°C. Pečte asi 50 minut, pak teplotu stáhňete na 150°C a dopečte dalších asi 15-20 min.
Kontrolujte propečenost těsta pomocí špejle.