fbpx
Přejít na hlavní obsah

Pohankový kvašený chléb

Pohankový kvašený chléb, připravený z pohanky a Rejuvelacu, je v tradiční čínské medicíně považován za potravinu, která může harmonizovat trávení a podpořit zdraví sleziny a žaludku. Díky procesu kvašení je chléb lehce stravitelný a může napomáhat vyrovnávání energie Qi, což je prospěšné pro celkovou vitalitu. Pohanka sama o sobě má ochlazující vlastnosti, což může pomoci vyvažovat přebytečné teplo v těle. Navíc, fermentace může přispět k obohacení střevní mikroflóry, což je důležité pro zdravé trávení a silný imunitní systém.

Ingredience

  • zelená pohanka - 1 balíček (500 g)
  • Rejuvelac - 250 ml

Způsob přípravy

Pohanku propláchněte a namočte na 2 hodiny. Vodu slijte. V mixéru ji rozmixujte dohladka. Rozmixujte rejuvelac (zelný kvas) a pohanku, vložte do nádoby, přikryjte utěrkou a dejte na teplé tmavé místo.

Směs pak přelijte do formy na chleba a vložte do trouby předehřáté na 175°C. Pečte asi 50 minut, pak teplotu stáhňete na 150°C a dopečte dalších asi 15-20 min.

Kontrolujte propečenost těsta pomocí špejle.