- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce

V tradiční čínské medicíně je dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce pokrmem, který může mít harmonizační účinky na tělo. Kapusta je považována za potravinu, která posiluje slezinu a žaludek, přispívá k lepšímu trávení, a podporuje zdraví plic díky svým ochlazujícím vlastnostem. Fazole jsou dobrým zdrojem bílkovin, které vyživují ledviny a podporují energii čchi, což je důležité pro celkovou vitalitu. Rajčatový protlak přidává do pokrmu kyselou chuť, která může pomoci stimulovat funkci jater a zlepšit metabolismus.
Ingredience
- kapusta - 1 ks
- koření
- pomito rajčatový protlak nebo rajčata - 2 polévkové lžíce
- vařené fazole - 100 g
Způsob přípravy
Bílé zelí nakrájejte. Přidejte koření (kurkumu, černý pepř - podle chuti). Rajčatový protlak - 2 lžíce. Podusíme na pánvi.
Když je zelí téměř hotové, přidáme fazole, osolíme a promícháme.