- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Jarní zelená polévka

Jarní polévka ze zeleného hrášku, avokáda a quinoy. Tato jarní vitamínová polévka obsahuje vitamin K a bílkoviny.
Ingredience
-
- quinoa nebo jiné obiloviny (proso, pohanka) - 2 polévkové lžíce
- zralé avokádo - 1 ks
- mražený zelený hrášek - 150 g
- kokosové mléko - 1 šálek
Způsob přípravy
Quinou propláchněte a uvařte do měkka (asi 10 minut varu). Na pánvi pod pokličkou zahřejte hrášek s kokosovým mlékem (5 minut). Avokádo oloupejte, odstraňte pecku a dužinu vložte do mixéru. Do mixéru přidejte hrášek s kokosovým mlékem, 1/3 lžičky soli, špetku mletého pepře. Rozšlehejte v mixéru do hladka. V případě potřeby přidejte trochu horké vody. Polévku přendejte do mísy. Do misky vložte quinou a několik větviček rukoly. (Hrášek z konzervy není vhodný! Obsahuje 6 lžic cukru v plechovce!)
Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje na středním plameni. Přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte na mírném ohni 3 minuty. Nebo dokud nezesklovatí. Přidejte 300 ml vývaru a žlutou čočku a přiveďte k varu.
Snižte teplotu varu a vařte pod pokličkou 45 minut až 1 hodinu, dokud čočka nezměkne. Až bude čočka měkká, vyjměte opečenou cuketu a přidejte do pánve. Přidejte kari a zázvor. A prohřejte. Pomocí mixéru nebo ručního mixéru rozmixujte na hladké pyré. Přidejte kokosové mléko. Podle chuti osolte a opepřete.