fbpx
Skip to main content

Jarní zelená polévka

Jarní polévka ze zeleného hrášku, avokáda a quinoy. Tato jarní vitamínová polévka obsahuje vitamin K a bílkoviny.

Ingredience

    • quinoa nebo jiné obiloviny (proso, pohanka) - 2 polévkové lžíce
    • zralé avokádo - 1 ks
    • mražený zelený hrášek - 150 g
    • kokosové mléko - 1 šálek

Způsob přípravy

Quinou propláchněte a uvařte do měkka (asi 10 minut varu). Na pánvi pod pokličkou zahřejte hrášek s kokosovým mlékem (5 minut). Avokádo oloupejte, odstraňte pecku a dužinu vložte do mixéru. Do mixéru přidejte hrášek s kokosovým mlékem, 1/3 lžičky soli, špetku mletého pepře. Rozšlehejte v mixéru do hladka. V případě potřeby přidejte trochu horké vody. Polévku přendejte do mísy. Do misky vložte quinou a několik větviček rukoly. (Hrášek z konzervy není vhodný! Obsahuje 6 lžic cukru v plechovce!)

Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje na středním plameni. Přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte na mírném ohni 3 minuty. Nebo dokud nezesklovatí. Přidejte 300 ml vývaru a žlutou čočku a přiveďte k varu.

Snižte teplotu varu a vařte pod pokličkou 45 minut až 1 hodinu, dokud čočka nezměkne. Až bude čočka měkká, vyjměte opečenou cuketu a přidejte do pánve. Přidejte kari a zázvor. A prohřejte. Pomocí mixéru nebo ručního mixéru rozmixujte na hladké pyré. Přidejte kokosové mléko. Podle chuti osolte a opepřete.

Centrum celostní medicíny ČÍNSKÝ LÉKAŘ

Rašínovo nábřeží 384/56
128 00, Praha 2 
Nové Město

Telefon: +420 773 178 889

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Copyright © Ing. Andrej Jadevich 2012 - 2025