- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Jarní zelená polévka

Ingredience
- quinoa nebo jiné obiloviny (proso, pohanka) - 2 polévkové lžíce
- zralé avokádo - 1 ks
- mražený zelený hrášek - 150 g
- kokosové mléko - 1 šálek
Způsob přípravy
Quinou propláchněte a uvařte do měkka (asi 10 minut varu). Na pánvi pod pokličkou zahřejte hrášek s kokosovým mlékem (5 minut). Avokádo oloupejte, odstraňte pecku a dužinu vložte do mixéru. Do mixéru přidejte hrášek s kokosovým mlékem, 1/3 lžičky soli, špetku mletého pepře. Rozšlehejte v mixéru do hladka. V případě potřeby přidejte trochu horké vody. Polévku přendejte do mísy. Do misky vložte quinou a několik větviček rukoly. (Hrášek z konzervy není vhodný! Obsahuje 6 lžic cukru v plechovce!)
Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje na středním plameni. Přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte na mírném ohni 3 minuty. Nebo dokud nezesklovatí. Přidejte 300 ml vývaru a žlutou čočku a přiveďte k varu.
Snižte teplotu varu a vařte pod pokličkou 45 minut až 1 hodinu, dokud čočka nezměkne. Až bude čočka měkká, vyjměte opečenou cuketu a přidejte do pánve. Přidejte kari a zázvor. A prohřejte. Pomocí mixéru nebo ručního mixéru rozmixujte na hladké pyré. Přidejte kokosové mléko. Podle chuti osolte a opepřete.