fbpx
Přejít na hlavní obsah

Pasta z mrkve a cizrny

V tradiční čínské medicíně je mrkev považována za potravinu, která posiluje slezinu a žaludek, harmonizuje je a podporuje trávení. Cizrna je energeticky neutrální a pomáhá posilovat ledviny a slezinu, přináší tělu stabilní energii a podporuje regeneraci. Za studena lisovaný olej může pomoci zvlhčit střeva a podporovat cirkulaci čchi. Kurkuma, s jejím ohřívajícím účinkem, podporuje krevní oběh a má protizánětlivé vlastnosti, zatímco citronová šťáva osvěžuje a podporuje trávení. Celkově tato pasta může pomoci harmonizovat trávení, posílit energetický oběh a podpořit celkovou vitalitu.

Ingredience

  • vařená mrkev - 1 ks
  • vařená cizrna (nebo čočka) - hrstka
  • za studena lisovaný olej - 1 polévková lžíce
  • mletý kmín - špetka
  • citronová šťáva - několik kapek
  • kurkuma, černý pepř (volitelně).
  • rostlinné mléko - 30 ml

Způsob přípravy

Všechny výše uvedené ingredience vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou krémovou konzistenci. Až bude směs měkká a krémová tak jí přelijte do hluboké mísy a ozdobte sezamovými semínky. Dobrou chuť!