- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Fazolový salát

Fazolový salát podle tradiční čínské medicíny harmonizuje tělo díky kombinaci různých elementů. Fazole posilují ledviny a podporují detoxikaci organismu. Mořské řasy mají ochlazující a hydratující účinky, pomáhají čistit krev a posilovat štítnou žlázu, zatímco sójová omáčka podporuje trávení a harmonizuje Qi. Salát celkově přináší vyvážení Yin a Yang energie, přičemž ingredience jako okurka a hlávkový salát přidávají osvěžující prvek, který pomáhá zklidnit játra a zlepšit cirkulaci Čchi v těle.
Ingredience
- sušené mořské řasy na sushi - 2 velké listy
- fazole - 2 šálky čaje
- sójová omáčka - 3 polévkové lžíce
- pasta ze sušených rajčat - 1 polévková lžíce
- sezamová semínka - 1 polévková lžíce
- hlávkový salát (špenátový/římský) - 2 šálky
- okurka - 1 ks
Způsob přípravy
Ráno (předem) přemístěte mražené fazolky z mrazáku do chladničky.
2 velké listy sušených mořských řas zalijte 3 lžícemi sójové omáčky a nechte omáčku vstřebat. Jakmile fazole rozmrazíte, začněte je vařit.
Budete potřebovat cedník nebo sítko. Připravte si konvici s vroucí vodou. Vložte 2 šálky fazolí do cedníku a všechny fazole prudce, ale ne rychle, zalijte vroucí vodou. Nechte vodu odkapat. Fazole jsou hotové, můžete je přendat do salátové mísy.
Přidejte namočené mořské řasy, posypte sezamovými semínky a přidejte 1 polévkovou lžíci sušených rajčat.
Nakrájejte salátovou zeleninu a okurky a všechny ingredience spojte.