fbpx
Přejít na hlavní obsah

Fazolový salát

Fazolový salát podle tradiční čínské medicíny harmonizuje tělo díky kombinaci různých elementů. Fazole posilují ledviny a podporují detoxikaci organismu. Mořské řasy mají ochlazující a hydratující účinky, pomáhají čistit krev a posilovat štítnou žlázu, zatímco sójová omáčka podporuje trávení a harmonizuje Qi. Salát celkově přináší vyvážení Yin a Yang energie, přičemž ingredience jako okurka a hlávkový salát přidávají osvěžující prvek, který pomáhá zklidnit játra a zlepšit cirkulaci Čchi v těle.

Ingredience

  • sušené mořské řasy na sushi - 2 velké listy
  • fazole - 2 šálky čaje
  • sójová omáčka - 3 polévkové lžíce
  • pasta ze sušených rajčat - 1 polévková lžíce
  • sezamová semínka - 1 polévková lžíce
  • hlávkový salát (špenátový/římský) - 2 šálky
  • okurka - 1 ks

Způsob přípravy

Ráno (předem) přemístěte mražené fazolky z mrazáku do chladničky.

2 velké listy sušených mořských řas zalijte 3 lžícemi sójové omáčky a nechte omáčku vstřebat. Jakmile fazole rozmrazíte, začněte je vařit.

Budete potřebovat cedník nebo sítko. Připravte si konvici s vroucí vodou. Vložte 2 šálky fazolí do cedníku a všechny fazole prudce, ale ne rychle, zalijte vroucí vodou. Nechte vodu odkapat. Fazole jsou hotové, můžete je přendat do salátové mísy.

Přidejte namočené mořské řasy, posypte sezamovými semínky a přidejte 1 polévkovou lžíci sušených rajčat.

Nakrájejte salátovou zeleninu a okurky a všechny ingredience spojte.