fbpx
Přejít na hlavní obsah

Červená čočka s jablky

V tradiční čínské medicíně se červená čočka považuje za zdroj energie, který posiluje slezinu a žaludek, což může podpořit trávení a metabolismus. Jablko je často spojováno s ochlazováním těla a zvlhčováním plic, čímž napomáhá harmonizaci a hydrataci organismu. Mrkev může posílit krev a zlepšit zrak, zatímco citronová šťáva je známa svými detoxikačními vlastnostmi, napomáhajícími vyrovnání jaterní energie. Kombinace koření, jako je skořice a kmín, podporuje prohřátí těla a zlepšení cirkulace energie Qi, což přispívá k celkové harmonii a rovnováze v těle.

Ingredience

  • červená čočka - 90g
  • jablko - 1 ks
  • mrkev - ½ ks
  • citronová šťáva - 1 polévková lžíce
  • mletá skořice - 1/4 lžičky
  • oregano/majoránka nebo sušená bazalka - 1/4 lžičky
  • kmínu 1/4 lžičky
  • sůl a pepř podle chuti

Způsob přípravy

Do pánve přidejte koření a zahřejte. Přidejte nastrouhanou mrkev a několik minut poduste. Přidejte čočku a zalijte vodou. Přidejte nadrobno nakrájené jablko, citronovou šťávu a sušené bylinky, sůl, pepř a vařte dalších 5 minut, dokud se voda neodpaří. Jablka by neměla být vařená. Čočku podávejte s mletým černým pepřem.

Jste připraveni na tento experiment s kořením a luštěninami? Dobrou chuť!