- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Červená čočka s jablky

V tradiční čínské medicíně se červená čočka považuje za zdroj energie, který posiluje slezinu a žaludek, což může podpořit trávení a metabolismus. Jablko je často spojováno s ochlazováním těla a zvlhčováním plic, čímž napomáhá harmonizaci a hydrataci organismu. Mrkev může posílit krev a zlepšit zrak, zatímco citronová šťáva je známa svými detoxikačními vlastnostmi, napomáhajícími vyrovnání jaterní energie. Kombinace koření, jako je skořice a kmín, podporuje prohřátí těla a zlepšení cirkulace energie Qi, což přispívá k celkové harmonii a rovnováze v těle.
Ingredience
- červená čočka - 90g
- jablko - 1 ks
- mrkev - ½ ks
- citronová šťáva - 1 polévková lžíce
- mletá skořice - 1/4 lžičky
- oregano/majoránka nebo sušená bazalka - 1/4 lžičky
- kmínu 1/4 lžičky
- sůl a pepř podle chuti
Způsob přípravy
Do pánve přidejte koření a zahřejte. Přidejte nastrouhanou mrkev a několik minut poduste. Přidejte čočku a zalijte vodou. Přidejte nadrobno nakrájené jablko, citronovou šťávu a sušené bylinky, sůl, pepř a vařte dalších 5 minut, dokud se voda neodpaří. Jablka by neměla být vařená. Čočku podávejte s mletým černým pepřem.
Jste připraveni na tento experiment s kořením a luštěninami? Dobrou chuť!