- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Quinoa s guacamole

Quinoa s guacamole je pokrm, který může mít podle tradiční čínské medicíny harmonizující účinky na tělo. Quinoa se považuje za neutrální a posilující potravinu, která podporuje energii Qi a vyrovnává tělo. Avokádo v guacamole přispívá k výživě Yin, což pomáhá zvlhčovat suché orgány a zklidňuje játra. Celer a mrkev jsou osvěžující ingredience, které mohou pomoci čistit organismus od horka a podporovat zdraví sleziny a žaludku. Koriandr s limetkovou šťávou přidávají osvěžující element, který posiluje trávení a napomáhá detoxikaci.
Ingredience
- vařené quinoy nebo jiných obilovin - 100 g
- limetková šťáva
- koriandr - 2 snítky
- avokádo - 1 ks
- celer - 1 ks
- mrkev - 1 ks
Způsob přípravy
Uvařenou quinou smíchejte s nasekaným koriandrem a solí. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte pepř, sůl a trochu citronové šťávy.
Do guacamole přidejte zeleninu nakrájenou na slámky: mrkev, celer.