fbpx
Přejít na hlavní obsah

Omeleta s brokolicí

V tradiční čínské medicíně jsou vejce považována za výživnou potravinu, která podporuje esenci ledvin (jing) a vyživuje krev, což přispívá k posílení organismu a zlepšení vitality. Brokolice, jako zelenina se zelenou barvou, podporuje činnost jater a pomáhá harmonizovat tok čchi, čímž přispívá k detoxikaci těla. Koriandr je známý pro své ochlazující vlastnosti a schopnost podpořit trávení tím, že stimuluje chuť k jídlu a podporuje pohyb čchi v zažívacím traktu. Použití ghí nebo olivového oleje zajišťuje, že jídlo je dobře stravitelné a vyživující, přičemž pomáhá lubrikovat střeva a podporuje zdraví pokožky.

Ingredience

  • 2x vejce
  • hrst brokolice
  • koriandr
  • Ghí nebo olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Způsob přípravy

Brokolici vložte do pánve se silným dnem a přidejte dvě lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty vařit. Rozšlehejte 2 vejce vidličkou. Do pánve přidejte další 2 lžíce vody a vlijte do ní vejce.

Voda má zabránit tomu, aby se vejce přichytila ke dnu pánve, případně přidejte trochu GHÍ nebo olivového oleje. Přikryjte pokličkou. Nakrájejte koriandr nebo jinou zeleninu a ozdobte.