- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Omeleta s brokolicí

V tradiční čínské medicíně jsou vejce považována za výživnou potravinu, která podporuje esenci ledvin (jing) a vyživuje krev, což přispívá k posílení organismu a zlepšení vitality. Brokolice, jako zelenina se zelenou barvou, podporuje činnost jater a pomáhá harmonizovat tok čchi, čímž přispívá k detoxikaci těla. Koriandr je známý pro své ochlazující vlastnosti a schopnost podpořit trávení tím, že stimuluje chuť k jídlu a podporuje pohyb čchi v zažívacím traktu. Použití ghí nebo olivového oleje zajišťuje, že jídlo je dobře stravitelné a vyživující, přičemž pomáhá lubrikovat střeva a podporuje zdraví pokožky.
Ingredience
- 2x vejce
- hrst brokolice
- koriandr
- Ghí nebo olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Způsob přípravy
Brokolici vložte do pánve se silným dnem a přidejte dvě lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty vařit. Rozšlehejte 2 vejce vidličkou. Do pánve přidejte další 2 lžíce vody a vlijte do ní vejce.
Voda má zabránit tomu, aby se vejce přichytila ke dnu pánve, případně přidejte trochu GHÍ nebo olivového oleje. Přikryjte pokličkou. Nakrájejte koriandr nebo jinou zeleninu a ozdobte.