- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Dýňová polévka s krevetami

Ingredience
-
- dýňová semínka - 10 g
- dýně (květák, cuketa, cuketa, čínská cuketa)
- zelí - zelenina dle vlastního výběru) - 80 g
- mrkev - 1 ks
- kokosové mléko - 100 ml
- sójová omáčka, červená paprika, zázvor, česnek(pokud chcete)
- dýňová semínka
- rostlinný olej (kokosový olej) - 10 g
- krevety - 100 g
Způsob přípravy
Dýni, mrkev, zelí nebo cuketu nakrájejte nadrobno. V hrnci lehce osmahněte. Přidejte zázvor. Zeleninu vložíme do hrnce a pod pokličkou s trochou vody minutu dusíme.
Uvařenou zeleninu přidejte do směsi se zázvorem a na mírném ohni s pokličkou dusíme další 3 minuty. Do pánve nalijte kokosové mléko a sójovou omáčku. Vařte asi 2 minuty.
Rozmixujte na pyré pomocí mixéru. Přidáme sůl, rostlinné mléko a posypeme dýňovými semínky. Opečte na pánvi krevety a dejte na polévku.
Dobrou chuť!