- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami je z pohledu tradiční čínské medicíny považována za jídlo, které může posilovat slezinu a žaludek díky sladké a teplé povaze dýně a mrkve. Kokosové mléko poskytuje zvlhčení, což je prospěšné pro plíce a žaludek, zvláště v suchých obdobích. Krevety posilují ledviny a játra, podporují krevní oběh a přinášejí tělu energii jang. Koření, jako je zázvor a česnek, zahřívá organismus a pomáhá rozproudit energii čchi, což může zlepšit trávení a metabolismus.
Ingredience
- dýňová semínka - 10 g
- dýně (květák, cuketa, cuketa, čínská cuketa)
- zelí - zelenina dle vlastního výběru) - 80 g
- mrkev - 1 ks
- kokosové mléko - 100 ml
- sójová omáčka, červená paprika, zázvor, česnek(pokud chcete)
- dýňová semínka
- rostlinný olej (kokosový olej) - 10 g
- krevety - 100 g
Způsob přípravy
Dýni, mrkev, zelí nebo cuketu nakrájejte nadrobno. V hrnci lehce osmahněte. Přidejte zázvor. Zeleninu vložíme do hrnce a pod pokličkou s trochou vody minutu dusíme.
Uvařenou zeleninu přidejte do směsi se zázvorem a na mírném ohni s pokličkou dusíme další 3 minuty. Do pánve nalijte kokosové mléko a sójovou omáčku. Vařte asi 2 minuty.
Rozmixujte na pyré pomocí mixéru. Přidáme sůl, rostlinné mléko a posypeme dýňovými semínky. Opečte na pánvi krevety a dejte na polévku.
Dobrou chuť!