- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Quinoa s pečenou zeleninou

V tradiční čínské medicíně se quinoa považuje za potravinu s vyváženou energií, která posiluje slezinu a žaludek, čímž zlepšuje trávení a celkovou vitalitu těla. Mladá mrkev a květák, bohaté na vitamíny a minerály, pomáhají vyživit orgány, zejména plíce a slezinu, a posilují zrak. Olivový olej je považován za potravu, která vyživuje jin a zvlhčuje suchost, čímž podporuje zdraví jater a kůže. Pistácie, podle TCM, vyrovnávají bylinné energie, posilují ledviny a podporují zdravý oběh čchi.
Ingredience
- quinoa - 100 g
- mladá mrkev - 2 ks
- velké růžičky květáku - 5 ks
- olivový olej
- hrst pistácií
Ingredience na omáčku
- mandlová pasta - 1 polévková lžíce
- olivový olej - 2 polévkové lžíce
- šťáva z poloviny limetky
- mletý zázvor - 1/2 lžičky
- mletý pepř podle chuti
- mořská nebo himalájská sůl podle chuti
Způsob přípravy
Mrkev nakrájíme na půlkolečka, zelí na růžičky - vše upečeme v troubě při 180 °C 30-40 minut. Dejte vařit quinou. A do vody k ní přihoďte 1/2 cibule. Quinoa přijme chuť cibule a ještě ji zvýrazní. Omáčku rozmixujte.
Když je hotová, vezměte velký hluboký talíř a na quinou položte zeleninu.
Quinou se zeleninou přelijte zálivkou.