- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Rychlý boršč

Ingredience
- rajčata - 0,5 kg
- fazole - 100 g
- zelí - 250 g
- červená řepa - 150 g
- cibule - 1/2 ks
- mrkev - 1/2 ks
- olivový olej - 3 lžíce
- červená sladká paprika - 1 ks
- petržel - 1/2 svazku
Způsob přípravy
Nejprve oloupejte zeleninu a nastrouhejte červenou řepu. Zahřejte pánev na středním ohni, nalijte do ní olej a do rozehřátého oleje vložte červenou řepu. Vařte ji na středním plameni.
Nastrouhejte mrkev a přidejte ji k červené řepě. Poté přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.
Zatímco se zelenina dusí a smaží, uděláme rajčata. Rajčata nakrájíme a rozsekáme je v mixéru. Hrudkovité pyré z rajčat vložíme do pánve se zeleninou a přivedeme k varu.
Mezitím dejte na plyn hrnec se 2 litry vody a uvařte fazole dokud se téměř neuvaří, pak je osolíme. Nechte na mírném ohni. Dále - nakrájejte zelí na tenké plátky, papriky nakrájíme nadrobno a vložíme je do pánve. Počkejte, až se začne vařit, přidejte petrželovou nať. Zelí musí zůstat křupavé! Nevaří se. Můžeme podávat! Dobrou chuť.