fbpx
Skip to main content

Rychlý boršč

Ingredience

    • rajčata - 0,5 kg
    • fazole - 100 g
    • zelí - 250 g
    • červená řepa - 150 g
    • cibule - 1/2 ks
    • mrkev - 1/2 ks
    • olivový olej - 3 lžíce
    • červená sladká paprika - 1 ks
    • petržel - 1/2 svazku

Způsob přípravy

Nejprve oloupejte zeleninu a nastrouhejte červenou řepu. Zahřejte pánev na středním ohni, nalijte do ní olej a do rozehřátého oleje vložte červenou řepu. Vařte ji na středním plameni.

Nastrouhejte mrkev a přidejte ji k červené řepě. Poté přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.

Zatímco se zelenina dusí a smaží, uděláme rajčata. Rajčata nakrájíme a rozsekáme je v mixéru. Hrudkovité pyré z rajčat vložíme do pánve se zeleninou a přivedeme k varu.

Mezitím dejte na plyn hrnec se 2 litry vody a uvařte fazole dokud se téměř neuvaří, pak je osolíme. Nechte na mírném ohni. Dále - nakrájejte zelí na tenké plátky, papriky nakrájíme nadrobno a vložíme je do pánve. Počkejte, až se začne vařit, přidejte petrželovou nať. Zelí musí zůstat křupavé! Nevaří se. Můžeme podávat! Dobrou chuť.

Centrum celostní medicíny ČÍNSKÝ LÉKAŘ

Rašínovo nábřeží 384/56
128 00, Praha 2 
Nové Město

Telefon: +420 773 178 889

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Copyright © Ing. Andrej Jadevich 2012 - 2025