- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Rychlý boršč

Ingredience
-
- rajčata - 0,5 kg
- fazole - 100 g
- zelí - 250 g
- červená řepa - 150 g
- cibule - 1/2 ks
- mrkev - 1/2 ks
- olivový olej - 3 lžíce
- červená sladká paprika - 1 ks
- petržel - 1/2 svazku
Způsob přípravy
Nejprve oloupejte zeleninu a nastrouhejte červenou řepu. Zahřejte pánev na středním ohni, nalijte do ní olej a do rozehřátého oleje vložte červenou řepu. Vařte ji na středním plameni.
Nastrouhejte mrkev a přidejte ji k červené řepě. Poté přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.
Zatímco se zelenina dusí a smaží, uděláme rajčata. Rajčata nakrájíme a rozsekáme je v mixéru. Hrudkovité pyré z rajčat vložíme do pánve se zeleninou a přivedeme k varu.
Mezitím dejte na plyn hrnec se 2 litry vody a uvařte fazole dokud se téměř neuvaří, pak je osolíme. Nechte na mírném ohni. Dále - nakrájejte zelí na tenké plátky, papriky nakrájíme nadrobno a vložíme je do pánve. Počkejte, až se začne vařit, přidejte petrželovou nať. Zelí musí zůstat křupavé! Nevaří se. Můžeme podávat! Dobrou chuť.