- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Krémová polévka z mrkve a cukety

V tradiční čínské medicíně jsou jednotlivé potraviny považovány za nositele specifických energetických vlastností, které ovlivňují zdraví a rovnováhu organismu. Mrkev je známá pro své ochlazující vlastnosti a schopnost posílit slezinu a žaludek, což podporuje trávení. Cuketa také ochlazuje a zvlhčuje, což může pomoci odstranit horko a vlhkost z těla. Sladká červená paprika je ohřívající, podporuje cirkulaci krve a může posílit srdeční a cévní systém. Celer ochlazuje a detoxikuje, což pomáhá harmonizovat játra. Kokosové mléko je výživné a ochlazující, dodává pokrmu jemnost a podporuje tělesné tekutiny. Tato kombinace ingrediencí může podporovat celkovou rovnováhu organismu, posílit trávicí systém a mírně ochladit tělo.
Ingredience
- velká mrkev - 1 ks
- cuketa - 1/3 malé
- sladká červená paprika - 1
- celer - 1 ks
- kokosové mléko (podle chuti)
Způsob přípravy
Papriku oloupejte a zalijte vroucí vodou, aby polévka změkla. Nakrájejte všechnu zeleninu, vložte ji do hrnce, zalijte vodou (aby byla zelenina ponořená) a vařte, dokud není zcela uvařená. Poté směs rozšlehejte ponorným mixérem a přidejte kokosové mléko. V případě potřeby můžete pokrm ozdobit semínky. Pro dochucení přidejte koření. Dobrou chuť.