- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Quinoa se zeleninovým salátem

V tradiční čínské medicíně je quinoa považována za neutrální potravinu, která posiluje slezinu a žaludek, čímž přispívá k lepšímu trávení a metabolické rovnováze. Avokádo a olej podporují játra a zvlhčují plíce, což napomáhá v hydrataci a uvolňování stagnující energie v těle. Fazole posilují ledviny a podporují jangovou energii, čímž dodávají vitalitu a vytrvalost. Směs bylinek a citronové šťávy může přinášet osvěžení a podporu imunitnímu systému, díky čemuž tělo lépe odolává vnějším patogenům.
Ingredience
- quinoa - 50 g
- avokádo - 1 ks
- okurka - 1 ks
- hlávkový salát - 30 g
- bylinky - podle chuti
- fazole - 60 g
- sůl, koření - podle chuti
- nerafinovaný olej - 1 lžička
- citronová šťáva - podle chuti
Způsob přípravy
Uvařte quinou. Přidejte zeleninu. Okořeňte podle chuti a přidejte citronovou šťávu.