- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Kysané zelí (bez soli)

Léčivé účinky kysaného zelí: normalizuje trávicí proces odstraňuje zácpu (má projímavý účinek, posiluje chuť k jídlu a k pití) zlepšuje imunitu: pomáhá odolávat virovým útokům v sezóně nachlazení zmírňuje záněty v dutině ústní, chrání před avitaminózou vypuzuje parazity; odstraňuje infekce močových a pohlavních cest.
Ingredience
- bílé zelí
- mrkev (může být bez mrkve)
- voda
Způsob přípravy
Zelí a mrkev nastrouhejte hrubém struhadle. Duste je v nádobě a zalijte vodou tak, aby bylo zelí celé zakryté.
Pozor! Počítejte s tím, že tekutina se zvýší téměř 2krát. Nahoru položte něco těžkého. Například ji přikryjte talířem a položte na ni sklenici s vodou. Postavte ji na tři dny na tmavé, teplé a větrané místo.
Po dobu tří dnů, každý den promíchejte. No a zelí je hotové, přidejte koření, olej, bylinky.
Zelí skladujeme v lednici. Vzniklá tekutina je zelný kvas nebo rejuvelac. Dáme do sklenice a do lednice.