- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Bílá ryba na zeleninovém lůžku

Z pohledu tradiční čínské medicíny (TCM) má bílá ryba jako treska neutrální povahu a posiluje slezinu a žaludek, čímž podporuje trávení a vstřebávání živin. Cuketa, která je mírně chladivé povahy, může ochladit tělo a pomoci odstranit vlhkost, což je užitečné při pocitu těžkosti či únavě. Mrkev je sladká a neutrální, posiluje krvinky a zlepšuje zrak, což prospěšně působí na funkci jater. Jídlo jako celek podporuje rovnováhu těla, posiluje energii (Qi) a přináší harmonii mezi jednotlivými orgány.
Ingredience
- treska obecná - 200 g nebo dorado, mořský okoun, treska, štikozubec, treska jednoskvrnná
- cuketa - 1 ks
- mrkev - ½ ks
Způsob přípravy
Do pánve se silným dnem nalijte lžíci olivového oleje a zahřejte ji. Vložte na plátky nakrájenou cuketu a mrkev, položte rybí filety na lůžko ze zeleniny.
Posypte čerstvými bylinkami nebo oreganem.Pečte 15-20 minut. Lze nechat pod pokličkou dusit. Pokropte trochou citronové šťávy