fbpx
Přejít na hlavní obsah

Bílá ryba na zeleninovém lůžku

Z pohledu tradiční čínské medicíny (TCM) má bílá ryba jako treska neutrální povahu a posiluje slezinu a žaludek, čímž podporuje trávení a vstřebávání živin. Cuketa, která je mírně chladivé povahy, může ochladit tělo a pomoci odstranit vlhkost, což je užitečné při pocitu těžkosti či únavě. Mrkev je sladká a neutrální, posiluje krvinky a zlepšuje zrak, což prospěšně působí na funkci jater. Jídlo jako celek podporuje rovnováhu těla, posiluje energii (Qi) a přináší harmonii mezi jednotlivými orgány.

Ingredience

  • treska obecná - 200 g nebo dorado, mořský okoun, treska, štikozubec, treska jednoskvrnná
  • cuketa - 1 ks
  • mrkev - ½ ks

Způsob přípravy

Do pánve se silným dnem nalijte lžíci olivového oleje a zahřejte ji. Vložte na plátky nakrájenou cuketu a mrkev, položte rybí filety na lůžko ze zeleniny.

Posypte čerstvými bylinkami nebo oreganem.Pečte 15-20 minut. Lze nechat pod pokličkou dusit. Pokropte trochou citronové šťávy