- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem

V rámci tradiční čínské medicíny má tento rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem chladivé a osvěžující vlastnosti, které napomáhají vyvažovat nadměrné horko v těle, zejména během teplých měsíců. Okurka a celer přispívají k hydrataci organismu a podporují zdraví plic a střev díky svému vysokému obsahu vody a vlákniny. Zelené jablko dodává kyselou chuť, která je užitečná pro posílení jater a zlepšení trávení. Sušené mořské řasy a sezamové semínka obohacují pokrm o minerály a pomáhají posilovat ledviny a krevní oběh. Celkově může tento salát přispět k harmonizaci energií a posílení vitality těla.
Ingredience
- velká okurka - 1 ks
- stonek celeru
- půlka zeleného jablka
- citronová šťáva - 1/4 lžíce
- sezam bílý
- sezam černý
- sušené mořské řasy
Způsob přípravy
Nakrájejte okurky na tenká kolečka a jablko na slámku. Plátky celeru by měly být dostatečně tenké, aby nerušily chuť a vůni.
Vše vložte do mísy a pokapejte citronovou šťávou, dobře promíchejte, přidejte fantastickou směs semínek a mořských řas.