fbpx
Přejít na hlavní obsah

Zeleninová krémová polévka

Z pohledu tradiční čínské medicíny může zeleninová krémová polévka s uvedenými ingrediencemi harmonizovat a posílit různé aspekty zdraví člověka. Mrkev a červená řepa mohou podporovat zlepšení cirkulace krve a posílit krev, což prospívá zejména srdci a játrům. Zelená směs rukoly, mangoldu a mizuny dodává detoxikační a chladivé vlastnosti, které mohou podporovat jang jater a vyrovnávat nadměrnou horkost těla. Kokosové mléko a použité koření, jako kurkuma, zázvor a koriandr, podporují trávení, posilují slezinu a žaludek a celkově napomáhají při návratu k energetické rovnováze a zlepšení vitality.

Ingredience

  • mrkev - 1 ks
  • červená řepa - 1 ks
  • zelená směs rukoly, mangoldu a mizuny
  • kokosové mléko - 30-50 ml
  • koření: černý pepř, kurkuma, zázvor, kmín,
  • fenykl, koriandr (čerstvý nebo sušený)

Způsob přípravy

Uvařte mrkev a červenou řepu (nemusíte čekat, až změknou). V mixéru rozmixujte mrkev, červenou řepu, bylinky, přidejte trochu vývaru z vařené zeleniny a kokosové mléko. Směs nalijte do hluboké mísy, navrch přidejte trochu koriandru a koření.

Polévka je hotová! Dobrou chuť!