- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Zeleninová krémová polévka

Z pohledu tradiční čínské medicíny může zeleninová krémová polévka s uvedenými ingrediencemi harmonizovat a posílit různé aspekty zdraví člověka. Mrkev a červená řepa mohou podporovat zlepšení cirkulace krve a posílit krev, což prospívá zejména srdci a játrům. Zelená směs rukoly, mangoldu a mizuny dodává detoxikační a chladivé vlastnosti, které mohou podporovat jang jater a vyrovnávat nadměrnou horkost těla. Kokosové mléko a použité koření, jako kurkuma, zázvor a koriandr, podporují trávení, posilují slezinu a žaludek a celkově napomáhají při návratu k energetické rovnováze a zlepšení vitality.
Ingredience
- mrkev - 1 ks
- červená řepa - 1 ks
- zelená směs rukoly, mangoldu a mizuny
- kokosové mléko - 30-50 ml
- koření: černý pepř, kurkuma, zázvor, kmín,
- fenykl, koriandr (čerstvý nebo sušený)
Způsob přípravy
Uvařte mrkev a červenou řepu (nemusíte čekat, až změknou). V mixéru rozmixujte mrkev, červenou řepu, bylinky, přidejte trochu vývaru z vařené zeleniny a kokosové mléko. Směs nalijte do hluboké mísy, navrch přidejte trochu koriandru a koření.
Polévka je hotová! Dobrou chuť!