- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Gazpacho

Podle tradiční čínské medicíny má gazpacho, díky své chladivé povaze a osvěžujícím ingrediencím, pozitivní vliv na ochlazení těla a zvlhčení plic, což může být prospěšné v horkých letních měsících. Rajčata a citronová šťáva jsou známy pro své detoxikační vlastnosti a podporují trávení a činnost jater. Česnek posiluje imunitní systém a zlepšuje oběh, zatímco celer a petržel pomáhají odstranit nadbytečné teplo z organismu. Kombinace těchto ingrediencí tak podporuje celkovou harmonii v těle tím, že zajišťuje rovnováhu mezi chladem a teplem a podporuje zdravé trávení.
Ingredience
- malá cuketa
- celer - 2 ks
- chutná rajčata - 2-3 ks
- česnek - 2 stroužky
- mletý pepř
- šťáva z poloviny citronu
- oblíbené koření
- petržel
- pórek na ozdobu
Způsob přípravy
Zeleninu omyjte, nakrájejte, půlku rajčete nechte na ozdobu. Vše nakrájíme na kousky a mixujeme v mixéru do hladka.
Ochutnáme a upravíme podle chuti na požadovanou chuť. Pokud chceme teplé, trochu ho ohřejeme, ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť.