fbpx
Přejít na hlavní obsah

Gazpacho

Podle tradiční čínské medicíny má gazpacho, díky své chladivé povaze a osvěžujícím ingrediencím, pozitivní vliv na ochlazení těla a zvlhčení plic, což může být prospěšné v horkých letních měsících. Rajčata a citronová šťáva jsou známy pro své detoxikační vlastnosti a podporují trávení a činnost jater. Česnek posiluje imunitní systém a zlepšuje oběh, zatímco celer a petržel pomáhají odstranit nadbytečné teplo z organismu. Kombinace těchto ingrediencí tak podporuje celkovou harmonii v těle tím, že zajišťuje rovnováhu mezi chladem a teplem a podporuje zdravé trávení.

Ingredience

  • malá cuketa
  • celer - 2 ks
  • chutná rajčata - 2-3 ks
  • česnek - 2 stroužky
  • mletý pepř
  • šťáva z poloviny citronu
  • oblíbené koření
  • petržel
  • pórek na ozdobu

Způsob přípravy

Zeleninu omyjte, nakrájejte, půlku rajčete nechte na ozdobu. Vše nakrájíme na kousky a mixujeme v mixéru do hladka.

Ochutnáme a upravíme podle chuti na požadovanou chuť. Pokud chceme teplé, trochu ho ohřejeme, ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť.