fbpx
Přejít na hlavní obsah

Čočková polévka

V tradiční čínské medicíně se čočková polévka považuje za jídlo, které posiluje slezinu, podporuje trávení a doplňuje energii Qi. Červená čočka je bohatá na živiny a věří se, že posiluje krev a dodává tělu teplo, což může být prospěšné v chladnějších obdobích. Mrkev je považována za prospěšnou pro játra a zlepšuje vidění, zatímco rajčata dodávají tělu ochlazující energii Yin, která může pomoci vyrovnat přebytečnou vnitřní horkost. Celkově tato polévka harmonizuje tělo, podporuje zažívání a posiluje vitalitu.

Ingredience

  • červená čočka - 70-90 g
  • voda - 300 ml
  • mrkev - ½ ks
  • 1 rajče nebo 4-5 cherry rajčat

Způsob přípravy

Do horké vody vsypte čočku, nastrouhanou mrkev a nakrájená rajčata. Koření: sušené oregano, paprika, sušený česnek a špetka soli.

Polévka se vaří rychle, doslova 20 minut a můžete ji vypnout. Pro více plnější chuti nechte 1 hodinu odstát.