- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Čočková polévka

V tradiční čínské medicíně se čočková polévka považuje za jídlo, které posiluje slezinu, podporuje trávení a doplňuje energii Qi. Červená čočka je bohatá na živiny a věří se, že posiluje krev a dodává tělu teplo, což může být prospěšné v chladnějších obdobích. Mrkev je považována za prospěšnou pro játra a zlepšuje vidění, zatímco rajčata dodávají tělu ochlazující energii Yin, která může pomoci vyrovnat přebytečnou vnitřní horkost. Celkově tato polévka harmonizuje tělo, podporuje zažívání a posiluje vitalitu.
Ingredience
- červená čočka - 70-90 g
- voda - 300 ml
- mrkev - ½ ks
- 1 rajče nebo 4-5 cherry rajčat
Způsob přípravy
Do horké vody vsypte čočku, nastrouhanou mrkev a nakrájená rajčata. Koření: sušené oregano, paprika, sušený česnek a špetka soli.
Polévka se vaří rychle, doslova 20 minut a můžete ji vypnout. Pro více plnější chuti nechte 1 hodinu odstát.