- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Rakytníkové sousto

Většina onemocnění je způsobena srážlivostí krve. Krevní sraženiny vznikají z mnoha nepříznivých faktorů, mezi které patří např. podchlazení (zimní mráz je pro tělo stresující) a strava. Špatná strava obsahující „ucpávající potraviny“.
Toto rostlinné mléko z mandlí mnohým nahrazuje mléko kravské.
Existují přirozené potraviny ředící krev. Rakytník řešetlákový snižuje
viskozitu krve. Připravme si zdravé rakytníkové sousto.
Ingredience
- rakytníkové bobule - hrst
- med - 1 lžička (nebo 2 datle pro sladkost)
- voda - 1 šálek
Způsob přípravy:
Vezměte rakytník (můžete ho vyndat z mrazáku), dejte ho do mixéru,
přidejte med (nebo pár vypeckovaných datlí) a teplou vodu. Od večera namočte mandle do studené vody, aby se aktivovaly (ovesné vločky lze také namočit, nebo nenamáčet).
Ráno mandle a ovesné vločky slijte (abyste mandle ušetřili) do mixéru a přidejte teplou vodu.
Poté vše společně 30-40 vteřin mixujeme, přecedíme přes sítko. Lahodné mandlové mléko je hotové. Vychutnejte si jeho chuť.