fbpx
Přejít na hlavní obsah

Dušená zelenina

V tradiční čínské medicíně se dušená zelenina často považuje za jídlo, které posiluje slezinu a žaludek, což podporuje trávení a rovnováhu v těle. Lilek a cuketa jsou chladné povahy a mohou pomoci odstranit přebytečné teplo a vlhkost, což může být prospěšné v obdobích horka. Mrkev je známá svým posílením krve a energo-balance, zatímco rajče může podporovat ochlazení tělěsnejho systému a detoxikaci. Česnek a cibule podporují pohyb energie Qi a krevního oběhu, což může posílit imunitní systém a celkovou vitalitu.

Ingredience

  • lilek - 1 malý
  • cuketa - 1 malá
  • mrkev - 2 kusy
  • rajče - 1 velké
  • cibule - 1 ks
  • česnek - 3 stroužky
  • koření - provensálské koření
  • bylinky
  • špetka pálivé papriky
  • sůl, pepř podle chuti

Způsob přípravy

Zeleninu nakrájejte, přidejte koření a zalijte trochou vody. Duste pod pokličkou (15 min).