- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Dušená zelenina

V tradiční čínské medicíně se dušená zelenina často považuje za jídlo, které posiluje slezinu a žaludek, což podporuje trávení a rovnováhu v těle. Lilek a cuketa jsou chladné povahy a mohou pomoci odstranit přebytečné teplo a vlhkost, což může být prospěšné v obdobích horka. Mrkev je známá svým posílením krve a energo-balance, zatímco rajče může podporovat ochlazení tělěsnejho systému a detoxikaci. Česnek a cibule podporují pohyb energie Qi a krevního oběhu, což může posílit imunitní systém a celkovou vitalitu.
Ingredience
- lilek - 1 malý
- cuketa - 1 malá
- mrkev - 2 kusy
- rajče - 1 velké
- cibule - 1 ks
- česnek - 3 stroužky
- koření - provensálské koření
- bylinky
- špetka pálivé papriky
- sůl, pepř podle chuti
Způsob přípravy
Zeleninu nakrájejte, přidejte koření a zalijte trochou vody. Duste pod pokličkou (15 min).