- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami

Z pohledu tradiční čínské medicíny má cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami povzbuzující a vyvažující účinky na tělo. Cizrna posiluje slezinu a žaludek, podporuje trávení a dodává tělu potřebnou energii. Rajčata a špenát ochlazují vnitřní horko a posilují krev, čímž napomáhají detoxikaci organismu. Kurkuma a rozmarýn zlepšují cirkulaci a působí protizánětlivě, což je prospěšné pro játra a celkovou harmonii těla.
Ingredience
- cizrna (vařená) - 150g
- špenát - 2 šálky
- jemně nakrájená cibule - 1 šálek (na ozdobu)
- kokosové mléko - 1 polévková lžíce
- tymián - 1 lžička
- zeleninový vývar - 1 šálek
- pálivá červená paprika - 1 lžička (nepovinné).
- kokosový olej - 2 polévkové lžíce
- rajčata - 3 ks
- kurkuma - 1 lžička
- čerstvý rozmarýn - 2 větvičky
- česnek - 5-6 stroužků
Způsob přípravy
Do velkého hrnce dejte lžíci kokosového oleje. Přidejte špenát a cibuli. Duste 3-5 minut. Přidejte do mixéru cizrnu, rajčata a koření.
V případě potřeby zřeďte zeleninovým vývarem na požadovanou konzistenci. K hotové polévce přidáme cibuli a špenát na ozdobu. V případě potřeby přidejte sezamovou mouku.