fbpx
Přejít na hlavní obsah

Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami

Z pohledu tradiční čínské medicíny má cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami povzbuzující a vyvažující účinky na tělo. Cizrna posiluje slezinu a žaludek, podporuje trávení a dodává tělu potřebnou energii. Rajčata a špenát ochlazují vnitřní horko a posilují krev, čímž napomáhají detoxikaci organismu. Kurkuma a rozmarýn zlepšují cirkulaci a působí protizánětlivě, což je prospěšné pro játra a celkovou harmonii těla.

Ingredience

  • cizrna (vařená) - 150g
  • špenát - 2 šálky
  • jemně nakrájená cibule - 1 šálek (na ozdobu)
  • kokosové mléko - 1 polévková lžíce
  • tymián - 1 lžička
  • zeleninový vývar - 1 šálek
  • pálivá červená paprika - 1 lžička (nepovinné).
  • kokosový olej - 2 polévkové lžíce
  • rajčata - 3 ks
  • kurkuma - 1 lžička
  • čerstvý rozmarýn - 2 větvičky
  • česnek - 5-6 stroužků

Způsob přípravy

Do velkého hrnce dejte lžíci kokosového oleje. Přidejte špenát a cibuli. Duste 3-5 minut. Přidejte do mixéru cizrnu, rajčata a koření.

V případě potřeby zřeďte zeleninovým vývarem na požadovanou konzistenci. K hotové polévce přidáme cibuli a špenát na ozdobu. V případě potřeby přidejte sezamovou mouku.