fbpx
Skip to main content

Bílá ryba s omáčkou a zeleninou

Ingredience

    • 150 g filé z tresky (nebo jiné bílé ryby)
    • 1/2 bílé cibule
    • 1 stroužek česneku
    • bazalka, petržel, rozmarýn - podle chuti
    • mletý černý pepř, kurkuma
    • sůl - podle chuti
    • olivový olej - 5 ml
    • limetková šťáva

Způsob přípravy

Rybu osolte a nechte 30 minut odležet, mezitím nakrájejte cibuli, česnek, bazalku a petrželku. Cibuli a česnek osmahněte na pánvi s 0,2 litru vody.

Přidejte bazalku, petrželku, kurkumu a mletý černý pepř. Do směsi vymačkejte limetkovou šťávu. Dusíme dalších 5-6 minut.

Předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte filety a vložte je do zapékací misky. Omáčku rozetřete přímo na rybu, vrchní část ozdobte rozmarýnem (je-li to žádoucí). Pečte 20 minut.

Podávejte s pečenou zeleninou.

Centrum celostní medicíny ČÍNSKÝ LÉKAŘ

Rašínovo nábřeží 384/56
128 00, Praha 2 
Nové Město

Telefon: +420 773 178 889

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Copyright © Ing. Andrej Jadevich 2012 - 2025