- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou

V tradiční čínské medicíně je bílá ryba často považována za potravinu, která posiluje slezinu a žaludek, přičemž podporuje trávení a vstřebávání živin. Kombinace s cibulí a česnekem může zlepšit cirkulaci qi (životní energie) a podpořit imunitní systém díky jejich zahřívajícím vlastnostem. Byliny jako bazalka, petržel a rozmarýn působí harmonizujícím způsobem na orgány, přičemž kurkuma dodává protizánětlivé účinky, které prospívají játrům. Limetková šťáva osvěžuje a napomáhá detoxikaci, což může podpořit správné fungování těla a rovnováhu mezi jin a jang energií.
Ingredience
- 150 g filé z tresky (nebo jiné bílé ryby)
- 1/2 bílé cibule
- 1 stroužek česneku
- bazalka, petržel, rozmarýn - podle chuti
- mletý černý pepř, kurkuma
- sůl - podle chuti
- olivový olej - 5 ml
- limetková šťáva
Způsob přípravy
Rybu osolte a nechte 30 minut odležet, mezitím nakrájejte cibuli, česnek, bazalku a petrželku. Cibuli a česnek osmahněte na pánvi s 0,2 litru vody.
Přidejte bazalku, petrželku, kurkumu a mletý černý pepř. Do směsi vymačkejte limetkovou šťávu. Dusíme dalších 5-6 minut.
Předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte filety a vložte je do zapékací misky. Omáčku rozetřete přímo na rybu, vrchní část ozdobte rozmarýnem (je-li to žádoucí). Pečte 20 minut.
Podávejte s pečenou zeleninou.