- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)

Ingredience
-
- brokolice - 250 g
- hrášek - 150 g
- cuketa - 0,5 ks
- sladká paprika - 1/4 dílu
- celer - 1 ks
- muškátový oříšek - 0,5 lžičky
- koriandr - 0,5 lžičky
- rostlinný olej - 1,5 lžíce
- kokosové mléko - 100 ml
- voda (nebo zeleninový vývar) - 350 ml
- mletá paprika k podávání
Způsob přípravy
Na předehřátou pánev s rostlinným olejem vložte nadrobno nakrájený celer a sladkou papriku. Smažte 2-3 minuty na mírně vyšším než středním plameni, přidejte koření, zmírněte teplotu a za stálého míchání nechte ještě 1-2 minuty restovat. Poté přidejte cuketu (předem nakrájenou na kostičky). Snižte teplotu a duste dalších 3-5 minut.
Poté do hrnce vložte brokolici nakrájenou na růžičky a přidejte zelený hrášek. Zalijeme vodou (já přidávám horkou z varné konvice) a vaříme asi 7 minut nebo dokud není brokolice měkká. Poté polévku rozmixujte ponorným mixérem, přidejte kokosové mléko a důkladně rozmixujte.
Pokud je hustá, můžete přidat ještě trochu vody. Nalijte do talířů, ozdobte nadrobno nakrájenou sladkou paprikou a snítkou bylinek.