- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Pkhali se salátem

Pkhali se salátem je z pohledu tradiční čínské medicíny pokrm, který může vyrovnávat energii těla. Červená řepa je známa pro svou schopnost posilovat krev a podporovat jaterní energetické dráhy, zatímco vlašské ořechy podporují energii ledvin a plic. Česnek a černý pepř posilují trávicí soustavu svou hřejivou energií a podporují pohyb energie čchi. Koriandr a bazalka mohou pomoci eliminovat vlhkost z těla a mají detoxikační účinky, čímž napomáhají čistit organismus.
Ingredience
- červená řepa - 1 ks
- červená cibule - 1/3
- vlašské ořechy - 1/3 šálku
- česnek - 1 stroužek
- koriandr - 1/3 svazku
- bazalka - 2 snítky
- chmel - 1/3 polévkové lžíce
- bílý vinný ocet - 1/3 polévkové lžíce
- černý pepř, sůl - 1/3 čajové lžičky
Způsob přípravy
Červenou řepu upečte v pečícím papíře v troubě nebo ji uvařte. Po vychladnutí nakrájejte řepu na kostičky. Cibuli a bylinky - rozmixujte mixérem. Ořechy, koření nasekejte spolu s česnekem v mixéru. Vše smíchejte a udělejte kuličky. Natrháme salátovou zeleninu, nakrájíme červenou šťavnatou papriku, okurku, cibuli a dochutíme citronovou šťávou, oreganem, černým pepřem a solí.