- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Střevní peeling

Ve světle tradiční čínské medicíny má tento "střevní peeling" harmonizující účinky na organismus, především na zažívací systém. Bílé zelí a mrkev posilují energii sleziny a žaludku, což podporuje lepší trávení a odstraňování vlhkosti z těla. Ředkvičky a petržel pomáhají rozptýlit stagnující energii (Qi) a podporují činnost jater. Olivový olej dodává tělu příznivou vlhkost a piniové oříšky dodávají tělu energii, zatímco hořčice stimuluje oběh a posiluje metabolismus. Celkově tato kombinace ingrediencí napomáhá k detoxikaci organismu a podpoře trávení.
Ingredience
- bílé zelí
- mrkev
- mrkev
- Izu
- petržel
- špenát (nebo jakákoli zelenina ́)
- piniové oříšky
- suchá hořčice v prášku
- olivový olej
- sůl, pepř
Způsob přípravy
Nastrouhejte bílé zelí a mrkev (50/50) na hrubém struhadle. Ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle. Pro méně výkonné mixéry: přidávejte střídavě lžičku olivového oleje, lžičku vody.
Omáčka by neměla být tekutá. Salát smíchejte se zálivkou.
Petržel, špenát, jakákoli zelenina - nasekáme jednu hrst. Zálivka v mixéru: 0,5 šálku piniových oříšků, 1 lžička suché hořčice, 1 lžička hořčičného prášku.
Hořčičný prášek, 1 lžička olivového oleje, sůl a pepř.