fbpx
Přejít na hlavní obsah

Střevní peeling

Ve světle tradiční čínské medicíny má tento "střevní peeling" harmonizující účinky na organismus, především na zažívací systém. Bílé zelí a mrkev posilují energii sleziny a žaludku, což podporuje lepší trávení a odstraňování vlhkosti z těla. Ředkvičky a petržel pomáhají rozptýlit stagnující energii (Qi) a podporují činnost jater. Olivový olej dodává tělu příznivou vlhkost a piniové oříšky dodávají tělu energii, zatímco hořčice stimuluje oběh a posiluje metabolismus. Celkově tato kombinace ingrediencí napomáhá k detoxikaci organismu a podpoře trávení.

Ingredience

  • bílé zelí
  • mrkev
  • mrkev
  • Izu
  • petržel
  • špenát (nebo jakákoli zelenina ́)
  • piniové oříšky
  • suchá hořčice v prášku
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

Nastrouhejte bílé zelí a mrkev (50/50) na hrubém struhadle. Ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle. Pro méně výkonné mixéry: přidávejte střídavě lžičku olivového oleje, lžičku vody.

Omáčka by neměla být tekutá. Salát smíchejte se zálivkou.

Petržel, špenát, jakákoli zelenina - nasekáme jednu hrst. Zálivka v mixéru: 0,5 šálku piniových oříšků, 1 lžička suché hořčice, 1 lžička hořčičného prášku.

Hořčičný prášek, 1 lžička olivového oleje, sůl a pepř.