- SNÍDANĚ
Lněná kaše
Detoxikační salát pro lepší ráno
Omeleta se zeleninou
Omeleta s brokolicí
Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
Mousse pěna ze zelené pohanky
Pasta z mrkve a cizrny
Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
Pkhali se salátem
Raw food (dýňovo-lněné pyré)
Kaše ze semínek chia
Guacamole k snídani
Ranní fialová kaše
Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
Červená čočka s jablky
Krémová polévka s cuketou a bazalkou
Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
Zlatá kari polévka
Jarní zelená polévka
Fazolovo - ořechová polévka
Rychlý boršč
Gazpacho
Dýňová polévka
Dýňová polévka s krevetami
Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
Krémová polévka z mrkve a cukety
Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
Zeleninová krémová polévka
Teplá pečená zelenina
Bílá ryba na zeleninovém lůžku
Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
Čočková polévka
Vývar z kostí se zeleninou
Quinoa se zeleninovým salátem
Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
Pikantní rukola a pečená dýně
Fazolový salát
Salát s ředkvičkami
Dušená zelenina
Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
Zapečené cukety a cizrna
Tuřínový salát
Salát z košťálového zelí
Salát z mořské řasy a kysaného zelí
Vitamínová večeře
Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
Salát z červené řepy a mrkve
Střevní peeling
Quinoa s pečenou zeleninou
Ratatouille s pečeným kuřetem
Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Zlatá kari polévka

Z tradiční čínské medicíny je možné nahlížet na Zlatou kari polévku jako na pokrm, který podporuje trávení a zahřívání těla. Cizrna a květák harmonizují žaludek a slezinu, čímž napomáhají k lepšímu trávení a absorbci živin. Kurkuma a kari koření působí protizánětlivě a zlepšují cirkulaci Qi (životní energie) v těle, což posiluje imunitu a energii. Kokosové mléko a kokosový olej dodávají tělu potřebné tuky, které zvlhčují plíce a střeva, což napomáhá k jejich správné funkci a celkovému zdraví.
Ingredience
- cizrna (namočená přes noc) - 50g
- kari koření - 1 lžička
- česnekový prášek - 0,5 lžičky
- koriandr v prášku - 0,5 lžičky
- kurkuma v prášku - 0,5 lžičky
- mořská sůl - 1 lžička
- květák nakrájený na růžičky
- 1/2 středně velkého květáku
- kokosový olej - 1 polévková lžíce
- sůl a pepř podle chuti
- malá zlatá cibule
- kokosové mléko nebo smetana - 1 polévková lžíce
Způsob přípravy
Ve středně velké míse smíchejte cizrnu, kari, česnekový prášek, koriandr, kurkumu a sůl. Důkladně promíchejte, aby cizrna nasákla kořením. Přendejte do hrnce se silným dnem, přidejte půl šálku vody (v případě potřeby trochu více) a cizrnu podlijte a vařte pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Před dalším krokem si dejte stranou lžíci cizrny na ozdobu.
Na pánev přidejte růžičky květáku, kokosový olej 1 lžíci a 1 lžíci vody. Přidejte malou nakrájenou zlatou cibuli, sůl a pepř. Vše podusíme společně pod pokličkou v malém množství vody asi 15 minut, ne více. Do mixéru přidejte vše, co bylo na pánvi + 200 ml zeleninového vývaru. Přidejte 1 lžíci kokosového mléka (tu jeho hustou vrchní část) a šlehejte, dokud nebude do hladka.