- SNÍDANĚ
Lněná kaše
- Detoxikační salát pro lepší ráno
- Omeleta se zeleninou
- Omeleta s brokolicí
- Přírodní citronový nápoj „ředidlo krve“
- Mousse pěna ze zelené pohanky
- Pasta z mrkve a cizrny
- Lehký, ale vydatný salát s omega 3 mastnými kyselinami
- Pkhali se salátem
- Raw food (dýňovo-lněné pyré)
- Kaše ze semínek chia
- Guacamole k snídani
- Ranní fialová kaše
- Proso s vejcem a dušenou zeleninou
- OBĚDY
- Červená čočka s jablky
- Krémová polévka s cuketou a bazalkou
- Cizrnová polévka s rajčaty, rozmarýnem a bylinkami
- Zlatá kari polévka
- Jarní zelená polévka
- Fazolovo - ořechová polévka
- Rychlý boršč
- Gazpacho
- Dýňová polévka
- Dýňová polévka s krevetami
- Cuketová krémová polévka + drůbeží suflé
- Krémová polévka z červené řepy s piniovými oříšky
- Krémová polévka z mrkve a cukety
- Krémová brokolicová polévka (hrášek, cuketa)
- Zeleninová krémová polévka
- Teplá pečená zelenina
- Bílá ryba na zeleninovém lůžku
- Pohanka se zeleninou se zeleninovým mlékem
- Dušené zelí s fazolemi v rajčatové omáčce
- Čočková polévka
- Vývar z kostí se zeleninou
- Quinoa se zeleninovým salátem
- Quinoa s guacamole
- VEČEŘE
- Pikantní rukola a pečená dýně
- Fazolový salát
- Salát s ředkvičkami
- Dušená zelenina
- Bílá ryba s omáčkou a zeleninou
- Zapečené cukety a cizrna
- Tuřínový salát
- Salát z košťálového zelí
- Salát z mořské řasy a kysaného zelí
- Vitamínová večeře
- Rychlý zeleninový salát se sójovým dresinkem
- Salát z červené řepy a mrkve
- Střevní peeling
- Quinoa s pečenou zeleninou
- Ratatouille s pečeným kuřetem
- Dýňový salát
- PŘÍLOHY
- NÁPOJE A DŽUSY
- SMOOTHIE
Zlatá kari polévka

Ingredience
-
- cizrna (namočená přes noc) - 50g
- kari koření - 1 lžička
- česnekový prášek - 0,5 lžičky
- koriandr v prášku - 0,5 lžičky
- kurkuma v prášku - 0,5 lžičky
- mořská sůl - 1 lžička
- květák nakrájený na růžičky
- 1/2 středně velkého květáku
- kokosový olej - 1 polévková lžíce
- sůl a pepř podle chuti
- malá zlatá cibule
- kokosové mléko nebo smetana - 1 polévková lžíce
Způsob přípravy
Ve středně velké míse smíchejte cizrnu, kari, česnekový prášek, koriandr, kurkumu a sůl. Důkladně promíchejte, aby cizrna nasákla kořením. Přendejte do hrnce se silným dnem, přidejte půl šálku vody (v případě potřeby trochu více) a cizrnu podlijte a vařte pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Před dalším krokem si dejte stranou lžíci cizrny na ozdobu.
Na pánev přidejte růžičky květáku, kokosový olej 1 lžíci a 1 lžíci vody. Přidejte malou nakrájenou zlatou cibuli, sůl a pepř. Vše podusíme společně pod pokličkou v malém množství vody asi 15 minut, ne více. Do mixéru přidejte vše, co bylo na pánvi + 200 ml zeleninového vývaru. Přidejte 1 lžíci kokosového mléka (tu jeho hustou vrchní část) a šlehejte, dokud nebude do hladka.