fbpx
Skip to main content

Zlatá kari polévka

Ingredience

    • cizrna (namočená přes noc) - 50g
    • kari koření - 1 lžička
    • česnekový prášek - 0,5 lžičky
    • koriandr v prášku - 0,5 lžičky
    • kurkuma v prášku - 0,5 lžičky
    • mořská sůl - 1 lžička
    • květák nakrájený na růžičky
    • 1/2 středně velkého květáku
    • kokosový olej - 1 polévková lžíce
    • sůl a pepř podle chuti
    • malá zlatá cibule
    • kokosové mléko nebo smetana - 1 polévková lžíce

Způsob přípravy

Ve středně velké míse smíchejte cizrnu, kari, česnekový prášek, koriandr, kurkumu a sůl. Důkladně promíchejte, aby cizrna nasákla kořením. Přendejte do hrnce se silným dnem, přidejte půl šálku vody (v případě potřeby trochu více) a cizrnu podlijte a vařte pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Před dalším krokem si dejte stranou lžíci cizrny na ozdobu.

Na pánev přidejte růžičky květáku, kokosový olej 1 lžíci a 1 lžíci vody. Přidejte malou nakrájenou zlatou cibuli, sůl a pepř. Vše podusíme společně pod pokličkou v malém množství vody asi 15 minut, ne více. Do mixéru přidejte vše, co bylo na pánvi + 200 ml zeleninového vývaru. Přidejte 1 lžíci kokosového mléka (tu jeho hustou vrchní část) a šlehejte, dokud nebude do hladka.

Centrum celostní medicíny ČÍNSKÝ LÉKAŘ

Rašínovo nábřeží 384/56
128 00, Praha 2 
Nové Město

Telefon: +420 773 178 889

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Copyright © Ing. Andrej Jadevich 2012 - 2025